AKompas Brno - prodej medu s certifikátem kvality Český med a značkou Klasa
AKompas Brno nabízí prodej medu s certifikátem kvality
Český med (více) a značkou kvality Klasa od
společnosti Včelpo, spol. s r.o. ve sklenicích po 900g
opatřené nálepkovou pečetí již od 116 kč / 1
sklenice.
Med květový pastový
Už jste vyzkoušeli med, který se výborně
roztírá a přitom nestéká z namazaného krajíce?
Pak to mohl být jedině med pastový. Pastový med,
který vám nabízíme, se připravuje specifickou
technologií z kvalitního květového řepkového
medu. Je to velmi jemný - pastový medový krém,
který vyniká lahodnou chutí a má trvale pastovitou
konzistenci. Při šetrném zpracování zůstává
plně zachován obsah jednoduchých cukrů, bílkovin,
minerálů a vitamínů.
Cena: 130 Kč / sklenice 900 g
Med květový lesní
Med květový lesní má výraznou vůni a chuť,
tmavší barvu. Na rozdíl od medu květového
vydrží déle v tekutém stavu. Cení se
především pro vyšší obsah stopových prvků,
zejména železa a mědi. Med je vysoce energetická
potravina, obsahující jednoduché, lehce stravitelné
cukry, bílkoviny, minerální látky a vitamíny. Pro
vysoký obsah jednoduchých cukrů je vhodný k
rychlému posilnění organismu. Med jako potravina a
dietetikum je svým způsobem nezastupitelný ve
výživě zejména dětí, sportovců a
rekonvalescentů. Jeho denní konzumace má velký
význam i pro zdravého člověka.
Cena: 125 Kč / sklenice 900 g
Med květový
Med květový-nektarový bývá obecně
světlejší a rychleji krystalizuje. Krystalizace medu
je známkou vysoce kvalitního medu. Med je energetická
potravina, obsahující jednoduché, lehce stravitelné
cukry, bílkoviny, minerální látky a vitamíny. Pro
vysoký obsah jednoduchých cukrů je vhodný k
rychlému posilnění organismu. Med jako potravina a
dietetikum je svým způsobem nezastupitelný ve
výživě zejména dětí, sportovců a
rekonvalescentů. Jeho denní konzumace má velký
význam i pro zdravého člověka. Mezi květové medy
patří mj. akátový, lipový, řepkový a
slunečnicový.
Cena: 116 kč / sklenice 900 g
Med květový akátový
Med květový akátový má světlou barvu, velmi
sladkou chuť (obsahuje více sacharózy než ostatní
medy)a nekrystalizuje. Akátový med je energetická
potravina,obsahující jednoduché, lehce stravitelné
cukry, bílkoviny,minerální látky a vitamíny. Pro
vysoký obsah jednoduchých cukrů je vhodný k
rychlému posilnění organismu. Med jako potravina a
dietetikum je svým způsobem nezastupitelný ve
výživě zejména dětí,sportovců a
rekonvalescentů. Jeho denní konzumace má velký
význam i pro zdravého člověka.
Cena: 147 kč / sklenice 900 g
Med květový lipový
Med květový lipový vyniká specifickou chutí a
vůní.Lipový med je energetická potravina,
obsahující jednoduché,lehce stravitelné cukry,
bílkoviny, minerální látky a vitamíny. Pro
vysoký obsah jednoduchých cukrůje vhodný k
rychlému posilnění organismu. Med jako potravina a
dietetikum je svým způsobem nezastupitelný ve
výživě zejména dětí, sportovců a
rekonvalescentů.Jeho denní konzumace má velký
význam i pro zdravého člověka.
Cena: 147 kč/ sklenice 900 g
Med květový slunečnicový
Med květový slunečnicový má výraznou žlutou
barvu a rychleji krystalizuje. Krystalizace medu je
známkou vysoce kvalitního medu. Slunečnicový med je
energetická potravina, obsahující jednoduché, lehce
stravitelné cukry, bílkoviny, minerální látky a
vitamíny. Pro vysoký obsah jednoduchých cukrů je
vhodný k rychlému posilnění organismu. Med jako
potravina a dietetikum je svým způsobem nezastupitelný
ve výživě zejména dětí, sportovců a
rekonvalescentů. Jeho denní konzumace má velký
význam i pro zdravého člověka.
Cena: 120 kč / sklenice 900 g
Ochranná známka Český med
Ochranná známka Český med je označení pro
včelí med získaný společenstvím včely
kraňské Apis mellifera carnica ze sesbíraných
sladkých šťáv květů rostlin (nektar) nebo ze
sekretů živých částí rostlin nebo na živých
částech rostlin se vyskytujících (medovice) na
území České republiky. Tento med je ovlivněn jak
genotypem včely medonosné, tak složením flóry na
území České republiky, a tím je dosaženo jeho
jedinečného složení jak poměrem jednoduchých
cukrů, tak obsahu pylových zrn a minerálních
látek. Botanický původ medu tak silně ovlivňuje
jeho organoleptické vlastnosti.
Jakost a znaky, které odlišují Český med od
výrobků pocházejících z jiných oblastí, je
dále dána zejména zpřísněnými požadavky na
obsah vody (max. 18 % u všech druhů),
hydroxymethylfurfuralu (max. 20 mg/kg u všech druhů) a
sacharózy (max. 5 % u všech druhů medu).
Doplňující kritéria pro Český med jsou:
geografický původ na území České republiky bez
jakékoli příměsi jiného medu;
medovicový med lze označit jako český, pokud
vykazuje kladnou polarizaci před i po inverzi;
minimální kontaminace včelích produktů
chemickými látkami, tj. rezidui léčiv,
zajištěná celorepublikovou organizací léčení
včel s vyloučením antibiotik a sulfonamidů,
produkční včelstva musejí být chována na
území České republiky.
Kvalita Českého medu a jeho specifický charakter jsou
dány vysoce specifickou flórou a vegetací na území
České republiky a diverzitou ekosystému,
umožňující chov včel především mimo
průmyslové oblasti.
Pro získávání a zpracování medu vyšší
kvality, odpovídajícímu fyzikálními a chemickými
požadavky normě č. ČSV 1/1999 ČESKÝ MED, jsou
předepsány tyto zásady:
do medu se nesmí při prvním vytáčení v
sezóně dostat v nadměrném množství zimní
zpracované cukerné zásoby, popřípadě v
průběhu celé sezóny zbytky z podněcování
včelstev cukrem v bezsnůškovém období;
medné plásty se odebírají pouze s vyzrálým medem
s obsahem vody pod 19 procent, tj. plásty u květových
medů alespoň z jedné třetiny zavíčkované, u
kterých při prudkém trhnutí nestříká sladina z
nezavíčkovaných částí;
při zpracování (ztekucování) medu neohřívat
med na teplotu vyšší než 50 °C a ne déle než
24 hodin;
obsah sacharózy u akátového medu se měří
nejdříve po dvou měsících skladování při
teplotě 18 – 22 °C.